Hieronta ja jälkihoito

Hieronta on käsin suoritetuilla, pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla liikkeillä, sujuvan rytmisillä ja voimakkuudeltaan oikein säädetyillä otteilla kudoksia painaen ja/tai venyttäen pyritään edistämään tai rauhoittamaan erilaisten kudosten toimintoja tietyn tavoitteen suuntaisesti.

Hieronnalla voidaan vaikuttaa niska- hartiaseudun vaivoihin, yölliseen sormien puutumiseen, huimaukseen, päänsärkyyn ja moneen muuhun lihasperäisiin ongelmiin. Hieronta voi olla joko rentouttavaa ja rauhoittavaa tai liikkuvalle ihmiselle osana lihashuoltoa.

Hieronta on hyvä lihaskireyksiä ja kipua vähentävä ja ennaltaehkäisevä hoitomuoto. Hieronnan myötä lihaksistossa oleva aineenvaihdunta lisääntyy, lihakudos venyy ja kehon omat paranemismekanismit aktivoituvat. Hieronta vaikuttaa ääreishermoston kautta keskushermostoon rauhoittavasti. Valitettavan usein unohdetaan hieronnan ennaltaehkäisevä vaikutus ja apua haetaan vasta, kun lihaksissa on jo kipuja. 

Hieronta auttaa pitämään lihakset joustavina ja toimintakykyisinä. Jos työskentelet esim. näyttöpäätteen kanssa, istuma- tai seisomatyö, raskasta tai yksitoikkoista työtä tai olet aktiivi liikkuja. Hieronta on oiva hoitomuoto työssä jaksamisen ylläpitämiseen. Hieronta on siis aina ainutkertainen hoitotapahtuma, jossa asiakas otetaan huomioon tarpeiden mukaan.

Hieronnan jälkeen

Hieronnan jälkeen kannattaa nousta ja liikkua varovasti, sillä monia huimaa hieman heti hieronnan jälkeen. Olo voi tuntua siltä kuin olisi juuri herännyt ja hetken voi väsyttääkkin. Tämä hieman sekava olo menee yleensä ohi noin vartin kuluessa. Varsinkin kylmällä ilmalla on syytä kiinnittää huomiota pukeutumiseen, sillä usein hieronnan jälkeen voi hieman palella ja lihakset ovat myös herkempiä vedolle ja kylmälle ilmalle.

Aineenvaihdunta on liikkeellä hieronnan jälkeen ja se kannattaa pitää liikkeessä juomalla hierontapäivänä hieman normaalia enemmän, keho pystyy tällöin poistamaan paremmin kuona-aineita. Lihakset myös palautuvat nopeammin hieronnasta, kun niiden nestetasapaino on kunnossa.

Lihakset voivat tuntua hieman kosketusaroilta heti hieronnan jälkeen tai seuraavana päivänä. Tämä on aivan normaalia sillä lihakset reagoivat hieronnan tuottamaan muuttuneeseen tilanteeseen lihaksistossa, arkuus menee ohi noin vuorokauden kuluessa. Kova kipu on kuitenkin varoitusmerkki esim. tulehduksesta.

Ajanvaraus


Linkki ajanvaraukseen


Arkisin 8-16 puh. 040 5565483
Näin löydät minut


Löydät meidät myös Facebookista

Voit seurata Hieronta Nihaa

myös Facebookissa

Seuraa ja tykkää