Tens

TENS eli suomeksi transkutaanien elektroninen hermosimulaatio, on ihon läpi tapahtuvaa luurankolihashermojen ärsytystä sähköisesti.

TENS on turvallinen hoitomenetelmä eikä sillä lääkkeistä ja muista kivun lievitysmenetelmistä poiketen ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Se saattaa riittää ainoana hoitomuotona, mutta voi olla myös arvokas lisä muissa farmakologisissa ja/tai fysikaalisissa hoidoissa. TENS ei aina hoida kivun syytä.

TENS- hoito tapahtuu asettelemalla virtaelektrodeja ihon pinnalle kipualueen ympärille tai kipeisiin lihaksen / lihasryhmään.

Korkeataajuinen TENS aktivoi hermoston kivunlievitysmekanismit iholla kipualueella tai sen läheisyyteen kiinnitettyjen elektroidien avulla. Sähköimpulssit stimuloivat hermoja estämään kipusingnaalien pääsyn aivoihin eikä kipua näin havaita.

Matalataajuinen TENS stimuloi vapauttamaan kehon luonnollisia kipulääkkeitä endorfiineja. TENS- hoitoa käytetään kroonisissa hermovaurio kivuissa, erilaisten tuki- ja liikuntaelinten kiputiloissa, mukaan lukien pitkäaikaiset nivelsairaudet kuten nivelten jäykkyys ja nivelrikko.

TENS- hoito ei sovi raskaana oleville, sydänpotilaille eikä annettavaksi kaulan- alueelle

Ajanvaraus


Linkki ajanvaraukseen


Arkisin 8-16 puh. 040 5565483
Näin löydät minut


Löydät meidät myös Facebookista

Voit seurata Hieronta Nihaa

myös Facebookissa

Seuraa ja tykkää